duminică, 8 septembrie 2013

Simpozionul ”CASA REBUSIȘTILOR” - ediția a III-a.

Dragi prieteni, 

     Așa cum spuneam la încheierea precedentului articol dedicat simpozionului național ” CASA REBUSIȘTILOR”, revin cu noi detalii și fotografii de la fața locului. A trecut o săptămână de la eveniment, dar mă simt de parcă ar fi fost ieri și asta datorită organizatorilor, mai precis familia COLOȘENCO și rebusistul bârlădean Lucian STĂNCESCU.
     Într-un cadru de vis, înconjurată de munți și de arini, domnește locuința de vacanță a profesorului Coloșenco, denumită sugestiv ”CASA REBUSIȘTILOR”. Acolo ne-am prezentat și noi, la semnalul dat de profesorul Coloșenco și de cercul rebusist ”ALB ȘI NEGRU” pentru a participa la discuții ample despre situația rebusului zilelor noastre, pentru a participa la concursurile organizate ad-hoc și pentru a sta la masă, o masă încărcată cu fel de fel de bunătăți culinare pe care bucătarul Ionel ICHIM le-a gătit cu pasiune și cărora le-a dat niște gusturi de-ți rămân întipărite mult timp în papilele gustative, mai ales că au fost pregătite la pirostrie și în cantități suficiente pentru a hrăni un pluton.
     Au fost organizate nu mai puțin de trei concursuri de dezlegare careuri și enigmistică, la care premiile au variat de la reviste, materiale promoționale, cupe, diplome și ELIXIR în diferite forme.
La concursul organizat de profesorul Coloșenco, primele trei locuri au fost ocupate în ordine de: 1) Nicușor NĂSUI; 2) Ionel ȘERBAN; 3) Claudiu SOFRONE.
La concursul organizat de cercul rebusist ”ALB ȘI NEGRU”, primele trei locuri au fost ocupate de: 1) Bogdan VLAD; 2) Nicușor NĂSUI; 3) Claudiu SOFRONE.
La concursul organizat de ELIXIR PRESS, primele trei locuri au fost ocupate de: 1) Dorin PRODAN; 2) Lucian STĂNCESCU; 3) Laurian BUTURE.
     Spre seară, ne-am mutat cu toții la vila ”Margareta”, aflată în imediată apropiere, unde am trecut la definirea a două grile realizate în comun, o activitate care s-a prelungit până târziu în noapte. 
     A doua zi dimineață, după cafeaua atât de îndrăgită de mulți dintre noi, am reluat discuțiile de unde rămăseseră în ajun, am notat pe rând impresiile în ”Cartea de onoare” și am servit un mic dejun copios care s-a întins până spre orele prânzului. După ce ne-am luat la revedere de la gazde, am plecat spre stațiunea Slănic Moldova, o ”perlă” situată la poalele munților Nemira, pentru o plimbare relaxantă și un tratament cu apă sulfurată. De acolo, fiecare am plecat pe drumurile noastre, nu înainte de a ne promite că ne vom mai reîntâlni cu proxima ocazie.
     Acum o să vă las în compania fotografiilor care vor completa ceea ce am omis în rândurile de mai sus.
Profesorul Coloșenco în întâmpinarea invitaților... 
... prezentarea problemelor de enigmistică...
... BogdanVlad, Nicușor Năsui, Claudiu Sofrone și Cristian Rotariu în probleme de enigmistică...
... numărătoarea începe de la 1, îmi spune profesorul Coloșenco...
... valabil și pentru Dorin Prodan...
... o vizită neașteptată din partea rebusistului Octavian Dumitru din Văleni-Vaslui...
... o poză de grup...
... și una de mini grup...
... materiale promoționale din partea editurii Elixir Press...
...Bogdan Vlad participă la un concurs de dezlegări... și-l câștigă...
...în fața pensiunii ”Margareta”...
...un mic dejun aproape ca un prânz...
... la pas prin Slănic Moldova...
... o poză de grup...
... încă una...
... și o cafea (bere) înainte de a ne lua la revedere.

     Cam asta a fost povestea simpozionului ” CASA REBUSIȘTILOR” de la Piștoaia-Oituz. Sper că nu v-am plictisit și că în curând o să mai am ocazia să vă mai dau detalii și de la alte întruniri rebusiste. Vă mulțumesc pentru răbdare!

2 comentarii:

 1. La concursul lui ELIXIR cred ca e o gresala la clasament: Locul 1 - Laurian Buture....
  Ar mai fi de semnalat si lipsa CUPEI din premierea domnului Colosenco, si pe care vad ca tu ai amintit ca s-ar fi dat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este nicio greșeală, sunt sigur de asta...
   :)))
   Da, faza cu lipsa CUPEI ar fi fost de semnalat, da mi-a scăpat.
   :)))

   Ștergere