duminică, 1 septembrie 2013

Simpozionul ”CASA REBUSIȘTILOR” - ediția a III-a.

Dragi colegi rebusiști și prieteni, 

     În zilele de 31 august și 01 septembrie 2013, într-un cadru mirific, pe malul râului Oituz, între localitățile Oituz și Hârja, într-o zonă numită ”Piștoaia”ca-n poveștile lui Creangă, domnul profesor Serghei COLOȘENCO a pus-o de-o întâlnire rebusistă, că așa îi stă bine omului cu preocupări în domeniul cuvintelor încrucișate. Lume bună și de pe meleaguri îndepărtate s-a adunat sub arinii din curtea casei domnului profesor, pentru a discuta despre evoluția rebusului neaoș, pentru a participa la concursuri cu premii care mai de care mai frumoase și mai năstrușnice și pentru a ne revedea, unii dintre noi după mulți, mulți ani.
     La întrunire au participat gazdele noastre, domnul profesor Serghei COLOȘENCO și distinsa doamnă Măndița COLOȘENCO, rebusistul Florian PRICOP din Bârlad, rebusistul Laurian BUTURE din Mărășești, rebusiști din cadrul cercului ALB ȘI NEGRU-Bârlad, printre care se numără: Costel FILIUȚĂ, Dorin PRODAN, Lucian STĂNCESCU și Ionel ȘERBAN, și o parte dintre rebusiștii redacției ELIXIR PRESS, printre care se numără: Nicușor NĂSUI, Cristian ROTARIU, Claudiu SOFRONE și Bogdan VLAD. 
     Pe scurt, chiar dacă s-a discutat necontenit despre rebus și chiar dacă s-a participat la concursuri cu nemiluita, s-a mâncat și s-a băut ca la o serbare câmpenească iar pentru asta responsabili au fost bucătarul Ionel și cumnatul Paul, doi oameni de nădejde ai profesorului Coloșenco.
     Ar mai fi multe de spus, dar, așa cum menționam și în alte rânduri, voi lăsa pozele să grăiască în locul meu:


Pe malul râului Oituz...

... se află CASA REBUSIȘTILOR...

... lume bună și de pe meleaguri îndepărtate...

... s-a adunat sub arini, alături de domnnul profesor Coloșenco...

... s-a stat la masă...

... unde nelipsitele plăcinte ”POALE-N BRÂU” ne tot făceau cu ochiul...

... iar după masă, unii au devenit gânditori, alții zâmbăreți...

...dar cu toții am participat la concursurile organizate...

... ba chiar unii au mai câștigat și premii...

 ... iar pe seară ne-am adunat la definirea unor careuri comune...

 ... și încă mai definim...

... și pentru că e dimineață, să servim cafeaua...

 ... să ne pozăm...

... și să servim micul dejun, înainte de a ne pune din nou pe treabă.

Sper că v-a plăcut ceea ce v-am arătat și promit că zilele următoare voi mai posta și alte întâmplări de la ”CASA REBUSIȘTILOR” localizată în PIȘTOAIA-OITUZ.

2 comentarii: