Trei studenti opresc la un hotel sa inchirieze o camera. Pretul unei camere este de 30 lei. Pun fiecare cate 10 lei si achita camera. Dupa un timp, receptionerul realizeaza ca trebuia sa le faca o reducere de 5 lei. Cheama portarul si-l trimite cu 5 lei sa-i duca studentilor in camera. Portarul, suparat ca nu a primit bacsis, opreste 2 lei cu gandul ca cei trei isi vor imparti mai usor restul (5-2=3). Studentii fericiti iau banii si-i impart la 3 - cate un leu de fiecare . Deci initial au dat 10 lei au primit inapoi 1 leu, rezulta ca au platit fiecare cate 9 lei. Sa facem calculul :
9 lei x 3 studenti = 27 lei + 2 lei opriti de portar = 29 lei...
Unde este un leu ?
Mult succes!
E gresit calculul. Nu asa se calculeaza.
RăspundețiȘtergereCi, (30-5)+3+2=30
Problema e clasica. De fapt, la sfarsit nu pui corect in ecuatie datele pe care le ai.
RăspundețiȘtergereÎN CUŞCĂ !
RăspundețiȘtergereÎN HOROSCOP !
Raţionamentul este corect până la ultima operaţie. La cei 27 lei plătiţi de studenţi trebuie să adunăm cei 3 banii primiţi înapoi. Nu putem să ne raportăm la banii studenţilor şi să adunăm banii opriţi de portar.
RăspundețiȘtergereDacă ne raportăm la banii detinuţi de fiecare, vom avea:
25 (hotelul) + 3 (studenţii) + 2 (portarul) = 30
Ca sa fiu mai explicit, cei 2 lei pe care vrei tu sa-i adaugi la cei 27 sunt deja inclusi in ei si reprezinta diferenta dintre pretul platit de studenti si cel perceput de hotel.
RăspundețiȘtergereCa sa ajungi la 30 ar trebui sa-i adaugi pe cei 3 lei pe care studentii i-au primit inapoi.
DACA FACI CALCULUL ASA CUM ZICI TU, VA LIPSI IN PERMANENTA UN LEU.
RăspundețiȘtergereDAR DACA IEI IN CONSIDERARE CA RECEPTIONERUL A RAMAS CU 25 DE LEI, STUDENTII AU PRIMIT INAPOI 3 LEI, SI PORTARUL A OPRIT 2 LEI, ATUNCI IES 30.
da asta cred si ieu
Ștergereincearca: 25+2+3=30.
RăspundețiȘtergerenikisor
Raspunsuri corecte. Se pare ca nu am reusit sa va incurc cumva.
RăspundețiȘtergereFelicitari tuturor!
Oferim solutii software pentru industria Horeca.Soft pentru Restaurant,Bar,Fast food,Club.
RăspundețiȘtergereAB Soft Timsoara, HORECA MANAGER este o solutie software care permite urmarirea, controlul si reglarea activitatilor din firma dumneavoastra prin controlarea de la vanzare
la materii prime in timp real.
Softul a fost dezvoltat pentru a veni in intampinarea nevoilor aparute in desfasurarea activitatii intr-o locatie HORECA, astfel prin utilizarea monitorului cu TOUCH SCREEN de catre
angajati, dumneavoastra aveti un control total
asupra afacerii prin:
-Scazamantul din stoc dupa retete sau unitar se face in momentul INCASARII MESEI !
-Calculul in timp real al stocurilor de marfa (cantitativ si valoric)
- Controlul vanzarilor pe ospatar in timp real (cantitativ si valoric)
- Controlul vanzarilor totale in timp real (cantitativ si valoric)
- Rapoarte cantitativ valorice procentuale pe grupele de produse si
pe fiecare produs in parte.
- Listare NIR la pret de achizitie sau de vanzare.
- Fisa Magazie pe produs pe perioada.
- Grafice vanzari pe orele zilei sau pe zilele saptamanii Sistemul
software va mai ofera urmatoarele avantaje:
Reducerea erorii umane in calculul notelor de plata si a
stocurilor.
Eliberarea automata a bonurilor fiscale (pt DATEX MP55
sau compatibile cu PC)
Siguranta datelor HORECA MANAGER ofera siguranta datelor in sistem cu nivele
de acces distincte pentru angajat si pt Administrator.
Promptitudine si reactie rapida la comenzile utilizatorilor.
Se pot utiliza un numar nelimitat de produse grupate in categorii.
Interfata foarte prietenoasa, customizabila pt fiecare client.
Reducerea costurilor prin o corecta gestionare a materiilor prime, avand la dispozitie rapoartele de consum pentru a putea alcatui o comanda de aprovizionare.
Controlul angajatilor prin informatiile oferite de catre
BORDEROUL DE INCASARI OSPATAR: Data si ora intrarii in
tura precum si a iesirii,Numarul de comenzi servite,Valoare
vanzari desfasurata pe categoriile de plata (Numerar,Card,
Protocol)
Softul functioneaza si pe varianta MONOPOST un singur calculator sau in varianta de RETEA.
Cel mai importatnt avantaj este controlul de oriunde din lume cu ajutorul
internetului conectandu-va si vizualizand in timp real ce se
intampla la firma dumneavoastra.
Softul este structurat pe sistemul: -DESCHIDERE ZI
-> -INTRARE IN TURA OSPATAR - > -EFECTUARE VANZARI -> -IESIRE DIN TURA OSPATAR - > -INCHIDERE ZI
Se seteaza mesele dupa designul locatiei incat ele sa fie usor de identificat pt ospatari.
O masa la care s-a luat comanda este colorata in rosu si are
inscriptionat numele ospatarului care se ocupa de
acea masa.
Interfata de introducere a comenzii este foarte usor de utilizat.
Doar prin apasarea zonei corespunzatoare categoriei, zona de
produse se populeaza cu cele din categoria selectata.
Se listeaza bonurile de comanda.
Apoi se elibereaza nota de plata si bonul fiscal.
Raportul de vanzari ne ofera informatii complexe asupra vanzarilor cantitativ valoric si procentual odata pe CATEGORII DE
PRODUSE cat si amanuntit pe fiecare produs vandut in parte.
-Calcul CONSUM Materii prime pentru orice perioada selectata.
(se poate defalca pe modalitati de plata!
) Toate Rapoartele se exporta in EXCEL Interfata de Introducere Produse Meniu foarte usor
de lucrat in ea. De aici se poate introduce un produs NOU sau modifica un produs vechi
- Schimbare PRET sau DENUMIRE. Tot de aici se si sterge un produs existent in lista meniu.
Grafice vanzari pe orele zilei si zilele saptamanii va ofera o
imagine a evolutiei in timp a firmei dvs.
Optim pentru gestionarea angajatiilor prin suplimentarea in perioade de varf daca e necesar.
Interfata de INCHIDERE ZI poate fi consultata oricand pentru a afla vanzarile in timp real, imparite pe metode de plata si fiecare pe gestiuni,
precum si valoarea vanzarilor inclus MESELE NEINCASATE INCA.
http://www.ab-soft.ro
Look at my page ... Soft Restaurant
Ӏ ωrіte a leave а response eaсh time І esρecially enjoy а poѕt on a ωebѕite or
RăspundețiȘtergereI have something to аdd tο the conversation.
Usuallу it's a result of the sincerness displayed in the post I looked at. And on this article "Joc matematic 25.". I was actually excited enough to create a comment :-P I do have a couple of questions for you if it's allright.
Could it bе onlу me or dο a few of the remаrks lοok like written
by brain deаd indiviԁuаls?
:-P Αnԁ, if уou are рosting on оther ρlаces, Ӏ'd like to follow everything fresh you have to post. Would you make a list every one of your social sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?
Here is my webpage - Bangladeshsex