Probleme de logică.

Îmi doresc să vă atragă domeniul şi să  nu aveţi prea multe bătăi de cap. Dacă o să aveţi însă, evitaţi înjurăturile directe şi pe cele cu ,,mamă'' în conţinut. 
Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă doresc eficacitate maximă!Problema nr.  1:

        De ce Kevin Laroche, care traieste in Canada si este cetatean de origine romana, nu poate fi inmormantat in S.U.A.? 

Problema nr. 2: 

       Bula trebuie sa planteze 10 copaci pe 5 randuri. Problema e ca, fiecare rand trebuie sa contina minim 4 copaci. Ce face in acest caz, Bula?

Problema nr. 3: 

         Un savant descopera la Polul Nord doua cadavre si realizeaza ca sunt cadavrele lui Adam si al Evei. Cum si-a dat seama savantul de acest lucru?

Problema nr. 4:

        Un turist trece pe langa un baci si intreaba:
  -  Cate oi ai, bade, in turma?
  - Ia ghiceste, spuse baciul! Daca le numar cate doua, sau cate trei, sau cate patru, sau cate cinci, sau cate sase odata, totdeauna imi ramane cate o oaie razleata. Daca le numar cate sapte odata, nu mai ramane nicio oaie razleata. Asadar, poti ghici acum cate oi am in turma? 


Problema nr. 5: 

       Un barbat pariaza cu un amic de-al sau, pe 1000 de lei, ca poate ghici scorul unui meci de fotbal, dinainte ca meciul sa inceapa. Amicul, care se pricepea destul de bine la pariuri sportive, stia cat sunt de mici sansele celuilalt sa ghiceasca scorul exact, asa ca accepta pariul. Pana la urma, barbatul care a pariat cu amicul, a castigat pariul, iar amicul s-a vazut nevoit sa scoata mia de lei din buzunar.
 Va puteti explica aceasta situatie? Explicati-mi-o si mie !

 Problema nr. 6: 

        Intr-un mar sunt mere. Un om scutura marul, din care nu cad mere, dar nici in mar nu raman !
  Cate mere au fost la inceput in mar? 


Problema nr. 7: 

        Cele 13 trepte ale unei scări agăţate pe o corabie sunt distanţate la 26 cm una de cealaltă. Ştiind că apa creşte cu 10 cm pe oră, în cât timp va acoperi apa cea de-a 11 treaptă? 

Problema nr. 8: 
        
     Cat pamant este intr-o groapa de 8,75 metri adancime si diametru de 1,5 metri ?

Problema nr. 9: 

      Care este singurul cuvant din limba romana, format din 8 litere si  pronuntat de toti romanii incorect?

 Problema nr. 10:   

        Un tren electric merge de la Bucuresti spre Brasov. In apropiere de Sinaia, trenul merge cu 60 km pe oră, iar vântul suflă in aceeaşi direcţie de mers a trenului (din spatele trenului, spre in fata) dar cu viteza 100 km pe oră. În ce direcţie va fi dus fumul trenului? 

   Problema nr. 11:   

      Tatal si copilul au un accident grav de masina. 
Tatal moare pe loc iar fiul este dus rapid la spital.
Dar in sala de operatii, chirurgul sef zice: 
     -"Nu pot sa il operez, este fiul meu".  
Este posibil asa ceva?  

Problema nr. 12:    

     Dacă :
- Un miel şi un iepure fac cât două găini şi patru raţe,
- Trei iepuri şi o raţă fac cât doi miei şi trei găini,
- Un iepure şi două raţe fac cât un miel şi două găini,
  Cât face un iepure ?
 
  
 Problema nr. 13:  

       Să presupunem, că vreti să aprindeti focul într-o sobă si aveti doar un singur băt de chibrit. Mai există la îndemână o tigară, o lumânare, o bucată de hârtie, o cârpă îmbibată cu petrol, câteva aschii de lemn, talas. Ce trebuie să aprindeti mai întâi?  

  Problema nr. 14:  

       Doi politisti, care se aflau in patrulare, treceau pe strada, pe sub geamul unei case. Aud in casa, pe cineva tipand: "Nu ma impusca, Andrei! Nu trage!", apoi se aude impuscatura. Politistii intra in casa si vad un avocat, un preot si un doctor (fiecare in tinuta de serviciu), toti in jurul unui cadavru. Preotul a fost arestat imediat de catre politisti. De unde au stiut politistii, ca preotul este cel vinovat ? 

Problema nr. 15:

        Care este numarul maxim de cai, care pot fi asezati pe tabla de sah, fara ca acestia sa se atace intre ei?


Problema nr. 16:

       Este legal în Romania, ca un bărbat să se însoare cu sora văduvei sale?
Argumentati!


Problema nr. 17:     

      Pe un lac cresc o sumedenie de nuferi. Ei îşi dublează suprafaţa în fiecare zi, iar în 20 de zile acoperă în întregime lacul. În cât timp acoperă nuferii jumătate din suprafaţa lacului?

Problema nr. 18:

 
      De câte cărămizi ai nevoie să termini o clădire cubică, cu latura de 5m?


Problema nr. 19:

       Năstase şi Băsescu se întâlnesc într-un bar să discute politică. Amândoi au comandat câte un whisky cu gheaţă. Băsescu a tras pe gât primul pahar, Năstase sorbea încet, cu stil. Băsescu mai comandă un pahar şi-l dă pe gât. Când să comande a treia tură, îl vede pe Năstase căzut mort, cu paharul până la jumate cu whisky. Amândoi trebuiau asasinaţi. Cine comandase asasinatul, se gandise sa-i otraveasca pe cei doi. Se pune intrebarea:
De ce n-au murit amandoi, daca au consumat aceeasi bautura, din aceeasi sticla?
 

Problema nr. 20 :

         Proprietarul unui depozit de vinuri a lăsat prin testament celor trei feciori ai săi 21 de butoaie de aceeaşi capacitate, dintre care 7 erau pline cu vin, 7 erau pe jumătate, iar 7 erau goale. Se cere să se împartă această avere la cei trei fii, astfel încât fiecare să primească aceiaşi cantitate de vin şi acelaşi număr de butoaie (7), fără să folosim vreo metodă de măsurare.


Problema nr. 21:

      Doi oameni se apropie de un râu pe care vor să îl treacă, fiecare o singură dată. Acolo este o singură barcă ce poate duce doar un om. Niciunul nu stie sa inoate. Cum au trecut cei doi râul?

P.S. Nu este pod peste râu și nici nu există vreo sfoară cu care să fie legată barca, astfel încât să o tragă la mal, vreunul dintre cei doi. Problema are rezolvare!

 Problema nr. 22:

      Presupunem ca esti pe o cladire inalta de 400m fara vreo modalitate de a cobori (scari, lift, parasuta, avion, etc.). Ai la tine numai o franghie de 300m, un cutit si un metru. Cladirea are un carlig pe acoperis sa poti agata franghia de el si la jumatatea ei (adica la 200m) un balcon cu un carlig identic.
Cum faci sa cobori?
 

Problema nr. 23 :

       Un bătrân, care avea 3 copii, era pe moarte. Şi dorea să-şi lase averea celui mai înţelept dintre ei. Astfel, le spune că îi lasă averea celui care îi cântă un număr de cântece, egal cu jumătatea zilelor pe care le mai avea bătrânul de trăit. Doar unul dintre copii a primit averea. Ceilalţi doi au spus că nu au de unde şti câte zile mai are de trăit tatăl lor. Cum a reuşit cel de-al treilea copil să obţină averea tatălui?
 

Problema nr. 24:

      Care este omul, in fata caruia oricine, chiar si cel mai important om din lume, isi scoate palaria?
 

 Problema nr. 25:  

     Cum poţi tăia un tort tradiţional circular, în 8 bucăţi egale, doar din 3 tăieturi ?


  Problema nr. 26:

     Producătorul, nu-l foloseşte. Cumpărătorul, nu are nevoie de el. Utilizatorul, nu-l vede niciodată.  Despre ce este vorba?


Problema nr. 27:

    Un om cumpără mobilă şi apoi o revinde, la un preţ mai mic. Începe să piardă banii rapid, dar continuă. În cele din urmă, ajunge milionar. Cum este posibil?


Problema nr. 28:

     Un camion de mare tonaj, trebuie sa traverseze un pod lung de 2km. Podul rezista la o greutate maxima de 120 de tone, exact cat are camionul acum. Camionul merge pana la mijlocul podului si se opreste. In acel moment o pasare se aseaza pe camion. Ce se intampla cu podul? Cedeaza? Argumentati!


Problema nr. 29

       Pinguinii trăiesc cu o densitate de 700 pinguini pe km.², fug cu o viteză de 8 km./h şi înoată cu o viteză de 25 km./h. Ursul polar are un teritoriu de 12 km.², fuge cu o viteză de 25 km./h şi înoată cu o viteză de 8 km./h. Câţi pinguini va manca, în medie, un urs polar într-o lună oarecare, ţinând cont, că poate manca maxim 1 pinguin pe oră şi că 10% din teritoriul său se află lângă apă ?
 

Problema nr. 30  

       Într-o zi, mergeam cu automobilul la de la Bucureşti la Sinaia. Cu putin înainte de Câmpina, am adormit şi m-am trezit în apropiere de Comarnic. Cu toate că şoseaua are numeroase curbe, iar circulatia era densă, n-am avut totuşi nici un accident. Vă vine să credeţi?


Problema nr. 31 

       Un băiat are numărul fraţilor, egal cu numărul surorilor lui. Dar fiecare soră a lui are fraţi de două ori mai mulţi decât surori. Câţi copii sunt în total, câţi sunt fete şi câţi sunt băieţi?

Problema nr. 32 

       Un câine negru stătea pe o şosea vopsită în negru, pe marginea căreia erau doar clădiri negre. Nu funcţionează niciun semafor, niciun felinar de pe marginea drumului. Se apropie o maşină, a cărei faruri, de asemenea nu funcţionează. Totuşi, şoferul evită din timp câinele. Cum a reuşit să-l vadă?
Notă suplimentară: câinele stătea cu spatele (deci nu i se pot vedea ochii) şi nici nu se mişcă din loc.
 

 Problema nr. 33:

       Gigi este şoferul unui TIR de fabricaţie nemţească, anul 2009. În timp ce se află în Anglia, în deplasare de serviciu, Gigi trece pe lângă un semn de STOP, dar fără să oprească. După aceea, Gigi o ia la stânga deşi semnul de circulaţie îi interzicea acest lucru. Făcând asta, Gigi observă că merge într-o direcţie greşită, pe o stradă cu sens unic. Într-un final, Gigi realizează că merge pe partea dreapta a drumului, şi chiar dacă a trecut pe lângă o maşină de poliţie, poliţiştii nu l-au oprit. Totuşi, Gigi nu a încălcat nicio regulă de circulaţie. Cum este posibil ?  

 

Problema nr. 34:

       În seria de mai jos, care literă este a patra la dreapta literei care este imediat în stânga literei care este a treia la dreapta literei care este a doua la stânga literei "D"?
                                                   A B C D E F G H  


 Problema nr. 35:

       Ziua de 4 iulie este sărbătoarea naţională a Statelor Unite ale Americii. La ce popor din America Latină mai există această zi?  

 

 Problema nr. 36: 


         Se dă o anumită specie de animal, de pe pământ. Prin absurd, într-o zi, o epidemie omoară toţi, dar absolut toţi indivizii acestei specii, dar nu afectează nicio altă vieţuitoare. Ciudat însă, în câţiva ani, animalul reapare pe pământ. Cum se poate?
Explicaţii suplimentare:
-au fost distruşi toţi, deci nu a rămas nici macar un pui amărât din acest animal;
-animalul este dezvoltat, mamifer, deci se exclude o re-evoluţie aşa de rapidă.Problema 37:

        Cate animale a luat Moise cu el pe Arca?
a) cate doua din fiecare specie;
b) nu se stie numarul, se stie doar ca a luat din toate speciile de animale existente atunci;
c) niciun animal.


Problema 38:

        Doi prieteni, Cosmin şi Rareş, se plimbau într-un şantier naval printre zeci de metale, cărămizi şi mărfuri de trimis pe mare. Cosmin era halterofil, iar Rareş era pianist. Ştiind că Rareş are o grămadă de bani, Cosmin îi propune următorul pariu:
- Măi Rareş, uită-te în jurul tău. Vezi căruciorul ăsta? Punem pariu pe toti banii tăi, că orice ai pune în el, de orice greutate, eu sunt în stare să-l duc de 2 ori mai departe decât tine?
Rareş sta şi se gândeşte puţin, după care zice:
- Bine măi Cosmine! Fie! Dar pot alege absolut orice din tot şantierul naval? Iar dacă pierzi, mă duci în cârcă până acasă?
-Bine, zise Cosmin.
Cei doi au pus pariul şi Cosmin s-a văzut nevoit să-l care-n spate pe Rareş până acasă.
Ce credeţi că a pus Rareş in cărucior ?


Problema 39: 
 
         4 fetiţe au într-un coş 4 mere. Fiecare fetiţă ia câte un măr, totuşi în coş rămâne un măr. Cum e posibil?

Problema 40:

        Pe cine a zidit meşterul Manole în pereţii mânăstirii Cozia?
a) pe Ana;
b) pe Maria;
c) pe Elena;
d) pe niciuna.


Problema 41:

         Un bărbat a ieşit din casă fără umbrelă şi fără haină de ploaie.
Şi totuşi nu s-a udat pe haine. Puteţi explica, de ce? 


 Problema 42:

         Am fost ieri la măcelarie şi m-a uimit persoana care m-a servit. Cred că avea doi metri înălţime şi purta probabil mărimea 47 la pantofi. În timp ce mă servea, am intrat în vorbă cu el şi mi-a spus că joacă de 5 ani baschet în echipa de amatori, în timpul liber, că are nevastă şi doi băieţi. La cămăşi poartă XXXL şi nu are nevoie de scaun să schimbe vreun bec în casă... Şi uite aşa, una peste alta, el cântarea...
Aştept răspunsurile voastre, în urma descrierii de mai sus.  


Problema 43:

         Doi colegi de serviciu stau pe părţile opuse ale aceluiaşi birou. Nu există nimic altceva între ei, decât biroul. Având în vedere faptul că biroul nu are pupitru înalt, şi nici colegii nu sunt orbi, de ce nu se pot vedea totuşi? 


Problema 44:

         Poliţia găseşte un om de afaceri mort în biroul său, cu un pistol în mână şi cu un glonţ care i-a străpuns capul. Lângă el, un casetofon. Detectivul porneşte casetofonul şi aude înregistrarea: „Nu mai pot trăi în halul ăsta. Trebuie să-mi pun capăt zilelor.”, şi aude împuşcătura. După anchetă, a fost stabilit că afaceristul nu s-a sinucis, ci a fost asasinat. Cum credeţi că s-a ajuns la această concluzie? 


Problema 45:

Care este considerată cea mai frumoasă femeie din Grecia Antică?
a) Afrodita;
b) Diana;
c) Elena;
d) Venus. 


Problema 46:

Dacă te uiţi la mine din faţă, sunt cineva!
Dacă te uiţi la mine din spate, nu mai sunt cineva!
Ce credeţi că sunt?


Problema 47.

Într-o căruţă trasă de doi cai albi, frumoşi, moş Ion ducea la târg, pentru vânzare: un porc, două oi, trei raţe, opt pui şi două gâşte. Câte picioare mergeau la târg?


Problema 48.

Pe măsură ce-i faci, cu atât mai mult îi laşi în urmă. Ce sunt?Problema 49.

Băgaţi o monedă (de 5 bani, de 10 bani...) într-o sticlă de vin (de 750 ml), goală. Puneţi dopul la sticlă, după ce aţi băgat moneda în interior. Acum, încercaţi să scoateţi moneda din sticlă, fără să scoateţi dopul şi fără să spargeţi sticla.
Magie? Nu! Doar o chestiune logică.


Problema 50.

Nişte săteni, care-şi  munceau ogorul, se hotărăsc să prânzească, aşa că merg la marginea ogorului, la umbra unui copac. În acel moment, trec pe dumul de la marginea ogorului, pe langă săteni, patru domnisoare (a se înţelege fete mari). Unul dintre săteni, le abordează:
-Fetelor, poftiţi cu noi la masă!
-Mulţumim, dar nu ne e foame, răspunde una dintre fete. În schimb, dacă noi am avea  ce mâncaţi voi, n-am mai fi domnişoare.
Ce mâncau sătenii?

Problema 51.
 Aceasta problema a fost creata de un profesor de matematica de la Universitatea din Barcelona care apoi a cerut elevilor sai sa o rezolve:
- Mama are cu 21 ani mai mult decit copilul sau si peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tinar decit mama. Intrebare: UNDE ESTE TATAL COPILULUI?243 de comentarii:

 1. pentru ca n-a murit, inca ... :)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PROBLEMA 51 TATAL A MURIT

   Ștergere
  2. Nu, nu a murit, încă! Trebuia să-l și conceapă, nu?
   :)))

   Ștergere
  3. Problema 1 -- binenteles ca nu poate fi imormantat pentru ca el traieste

   Ștergere
  4. Problema 51- 2 ecuatii. Daca notam varsta mamei cu m si a copilului cu c atunci 1) m = c +21 si 2) c+6=(m+6)/5 Din astea rezulta c= -3/4 ani, iar in luni are -9, deci e la 9 luni inainte de nastere, pt ca e varsta negativa. Deci tatal e langa mama si fac sex.

   Ștergere
 2. problema 9 : raspuns: incorect :)

  RăspundețiȘtergere
 3. problema 10: raspuns..trenul electric nu scoate fum ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. problema8: daca e groapa, nu-i pamant....... raspunsul e evident :)

  RăspundețiȘtergere
 5. problema 13: pai iti trebe scanteia..ca sa aprinzi restul de lucruri din enunt :)

  RăspundețiȘtergere
 6. problema 13: pai iti trebe scanteia..ca sa aprinzi restul de lucruri din enunt :)

  RăspundețiȘtergere
 7. problema 13: nu stiu daca raspunsul meu a fost trimis, mi-a da eroare la incarcarea paginii, asa ca il mai scriu o data.
  Pentru inceput iti trebuie o SCANTEIE, apoi poti aprinde ce vrei tu in orice ordine vrei..hi hi hi

  RăspundețiȘtergere
 8. problema 15: am raspuns 24?...:)

  RăspundețiȘtergere
 9. problema 13: nu stiu daca raspunsul meu a fost trimis, mi-a da eroare la incarcarea paginii, asa ca il mai scriu o data.
  Pentru inceput iti trebuie o SCANTEIE, apoi poti aprinde ce vrei tu in orice ordine vrei..hi hi hi

  RăspundețiȘtergere
 10. la problema 14, eu cred ca domnii politisti stiau cum il cheama pe domnul preot. Il cheama Andrei :)

  sau un scenariu mai haios
  Politistu' : - Cine e Andrei?
  Preotul: - Eu sunt Andrei.
  si iata dezlegarea enigmei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu , restul persoanelor , in afara de preot erau femei :p

   Ștergere
  2. Politistul si medicul au ecusoane pe care scrie numele lor

   Ștergere
  3. NU!
   Trebuie să vă gândiți... la ”genul” meseriilor.
   Și atât!

   Ștergere
  4. Avocatul şi doctorul erau femei.
   Iar pe preot (singurul care poate fi doar bărbat) îl chema Andrei! :))
   Logic? Eu zic că da!

   Ștergere
  5. Evident erau femei iar preotu poate fi andrei

   Ștergere
  6. am si eu o problema de logica. Incepe ca : un baiat vrea sa isi cumpere un tricou ce costa 97 de lei. Findca nu avea bani a imprumutat de la unchiul lui 50 de lei si de la matusa lui tot 50 de lei. dupa ce a cumparat tricoul i-au ramas 3 lei rest de la tricou pe care 1 leu i-a dat unchiului si un leu matusii.El mai ramane cu un leu dar mai are de dat la fievare cate 49 de lei . ce face cu acle 1 leu daca la fiecare trebuie sa le dea cate 49 de lei?

   Ștergere
  7. face ce vrea cu leul ala :D

   Ștergere
  8. daca a costat 97 de lei fiecare parinte a contribuit cu 48.5 lei +1 leu returnat egal 49.5 cu 1 leu ramas la copil egal 100

   Ștergere
  9. daca a costat 97 de lei fiecare parinte a contribuit cu 48.5 lei +1 leu returnat egal 49.5 cu 1 leu ramas la copil egal 100

   Ștergere
 11. Foarte nostim Teo, dar la problema 14, e un alt scenariu. Singura meserie din lume practicata doar de barbati este cea popa, celelalte fiind practicate si de femei. Astfel, avocatul si doctorul erau femei.

  RăspundețiȘtergere
 12. La 13, se aprinde chibritul, care-ti da scanteia necesara.

  RăspundețiȘtergere
 13. La 15, incap fix 32 de cai, adica jumatate din casutele de pe tabla de sah. Caii, vor fi asezati ca piesele din jocul de dame, pe aceeasi tabla de sah.

  RăspundețiȘtergere
 14. La problema 14: Preotul era singurul barbat din camera...Avocatul si doctorul erau femei :P

  RăspundețiȘtergere
 15. La 41, as zice ca solutia este: afara nu ploua.

  RăspundețiȘtergere
 16. Corect, anonimule, oricine ai fi.
  Afara nu ploua.

  RăspundețiȘtergere
 17. La problema 11, as spune ca raspunsul ar fi ca medicul chirurg e mama copilului ce trebuie operat.Acelasi anonim de la 41.

  RăspundețiȘtergere
 18. La 34 cred ca e H, daca am calculat corect.Oricum,rezolvarea problemei incepe de la coada.Tot "anonimul".

  RăspundețiȘtergere
 19. La 35 , raspunsul e ca la toate popoarele exista ziua de 4 iulie, fie ele latine sau nu.Tot anonimul.

  RăspundețiȘtergere
 20. 31-corect!
  34-iarasi corect!
  35-foarte corect!

  Felicitari!

  P.S. In loc de "tot anonimul", iti poti lasa numele, fara niciun pic de jena. Sau... ai ceva de ascuns?
  :))

  RăspundețiȘtergere
 21. Nu, nu am.Am incercat sa setez altceva, doar ca mi s-a spus ca ar fi invalid(era un id).Nici nu am avut timp sa mai incerc.Oricum, sunt Gabi( o ea).Voi mai incerca sa caut solutii la problemele propuse si daca nu voi reusi sa postez cu numele meu poate voi primi un mic ajutor.Se pare ca am reusit si singura.

  RăspundețiȘtergere
 22. Bun venit, Gabi!
  Ma bucur ca te-ai alaturat celorlalti dezlegatori de jocuri de cuvinte si probleme de logica. Din pacate, n-am mai adaugat de ceva timp la aceasta pagina nicio problema, dar spre sa-mi fac timp. In orice caz, sper ca usor usor, sa treci si spre celelalte tipuri de jocuri postate pe blogul meu. Sincer, nu-s grele.
  Multumesc pentru vizite si te mai astept cu noi solutii.

  RăspundețiȘtergere
 23. La 1 raspunsul e ca inca traieste.

  RăspundețiȘtergere
 24. Si la 1, raspunsul e corect, Gabi.
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 25. La 37 raspunsul corect e punctul c, nu e vorba de Moise care sa fi luat animale pe arca lui Noe...
  La 40 raspunsul e punctul d:pentru ca ea vorba de alta manastire in care sa fi fost zidita Ana.Deocamdata atat.Am o problema pe care n-am putut-o rezolva si nu ma pot gandi la alta intrebare intre timp.

  RăspundețiȘtergere
 26. Si la 37 si la 40, raspunsurile sunt corecte.
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 27. Problema 6: 2 mere (cade doar un mar, ramane doar un mar).

  RăspundețiȘtergere
 28. Problema 12: Un iepure face cat o rata si doua gaini.

  RăspundețiȘtergere
 29. La toate cele trei probleme (6, 12, 16) raspunsurile sunt corecte!
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 30. Problema 18: Una singura (ultima).

  RăspundețiȘtergere
 31. Problema 19: Otrava era in gheata.

  RăspundețiȘtergere
 32. Si la aceste trei probleme (17, 18, 19) raspunsurile sunt corecte, Alina.
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 33. Multumesc :)
  Incerc sa mai dau trei solutii. Iata:
  Problema 20: Doi dintre fii primesc cate 3 butoaie pline, un butoi pe jumatate si 3 butoaie goale (cate 7 butoaie si 3 litri si jumatate de vin). Al treilea fiu primeste un butoi plin, 5 butoaie pe jumatate si un butoi gol (tot 7 butoaie si 3 litri si jumatate de vin).
  Problema 21: Inot.
  Problema 24: Frizerul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La problema 21 nu este specificat daca cei doi sunt pe acelasi mal al raului. Deci raspunsul e simplu : sunt pe maluri opuse , deci trece unu iar celalalt trece si el cu barca. Eu stiam intrebarea altfel, adica: Cum trec cei doi raul iar barca sa ramana tot pe acelasi mal. Zic io, Iulian

   Ștergere
 34. Felicitari, Alina, pentru raspunsurile la 20 si 24.
  La 21, in schimb, trebuie sa mai reflectezi. Cerinta problemei este ca cei doi sa treaca raul, fiecare cu barca. Este rezolvare, 100%.

  RăspundețiȘtergere
 35. Cu aceste noi indicii, inseamna ca se afla pe maluri diferite!

  RăspundețiȘtergere
 36. Da, asa este.
  Felicitari si pentru aceasta rezolvare.

  P.S. A fost prea grea criptograma 368? Nu am vazut raspunsul tau la ea.
  :))

  RăspundețiȘtergere
 37. Multumesc! :) Inca nu m-am prins, ce-i drept...

  RăspundețiȘtergere
 38. Am mai postat unele indicii. Mai precis, o reactualizare.
  Sper sa fie de folos!

  RăspundețiȘtergere
 39. 4=301,6=1mar,9=incorect,16=mort ,nu se insoara.20=3plin,3goale, 1 pe jumat.21=pe maluri opuse,23=12 cantece(jumat zi),24=frizer,27= era miliardar,30=pasager,31=4b+3f=7copii,32=era ziua,33=pieton,35=toti au 4 iulie,37=nu(noe),39=o fetita ia cosul,40=nu(c. de Ag),41=nu ploua,42=carne,43=e intuneric,47=8 picioare(caii)...si mai raspuns la1,8,10,11,12,13,17 ..."omologate"deja...Sunt pasionata de logica,rebus...dar a ajuns tarziu internetul in valea mea si ma descurc mai greu cu optiunile.deci....anonimA...Liana

  RăspundețiȘtergere
 40. La 4, 9, 16, 21, 24, 27, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 39, 40, 41, 42 si 47, raspunsurile sunt corecte.
  La 6, 20, 23 si 43 raspunsurile nu sunt bune. Mai trebuie sa reflectezi putin asupra lor.
  In orice caz, bun venit printre ceilalti dezlegatori de pe blogul meu, si felicitari pentru solutiile bune la cele 17 probleme.
  Multumesc pentru vizita, Liana!

  RăspundețiȘtergere
 41. la 20,in formularea :fara nici o masuratoare,e corecta si rezolvarea mea!!
  Desert 2 jumatati in 2bidoane cu jumt.Am acum:2pline+2 goale+3jumatati
  7pline+2pline=9pline....cate 3 de om
  7goale+2goale=9goale....ccate 3 de om
  mai am 3 jumatati......cate 1 de om
  Deci..3 pl+3 gol+1 jumat=3litr si jum
  !!!!si n-am rezolvat doar 17,ci si pe cele 7 care aveau deja raspunsurile.Parol!(1,8,10,11,12,13,17)
  Liana

  RăspundețiȘtergere
 42. Ca sa ne intelegem de la inceput, nu ai respectat cerintele problemei. A deserta dintr-un butoi in celalalt, fix jumatate, este imposibil fara o masuratoare in prealabil.
  Exista o rezolvare, destul de logica. Trebuie sa faci o impartire... matematica, a butoaielor si a cantitatii de vin, dar fara a muta vinul dintr-un butoi in altul.
  Incearca! O sa vezi ca e posibil, asa cum iti spun eu.
  La celelalte, din pacate am apucat sa afisez raspunzurile. Asa ca, o sa dau Cezarului ce-i al Cezarului. In regula?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deci la unu din feciori se cuvine 3butoaie pline 1 pe jumatate si 3 goale' la alt fecior 3 pline 1 pe jumate si trei goale iar laltimul fecior 1 plin 5 pe jumate si unu gol si asa au impartit frateste.

   Ștergere
 43. As mai zice:46=oglinda
  48=anii
  51=tatal e in momentul procreerii!!(copilul are -9 luni)
  La remarca cu raspunsurile,n-a fost o pretentie ,ci un rasu-plansu...vai ,ce buna sunt,la celelalte nu prea am habar!!!Dar....ma mai gandesc!

  RăspundețiȘtergere
 44. La 46 si la 51, raspunsurile sunt in regula.
  La 48, ar fi totusi un raspuns mai simplu, chiar daca si acesta-i aproape la locul lui. E vorba doar de deplasare.
  :))
  In orice caz, Liana, ai felicitarile mele!

  RăspundețiȘtergere
 45. la 2 faci o stea cu 5 colturi si pui copaci in colturi si in intersectiile dreptelor din care faci steaua. alt anonim(Timotei)

  RăspundețiȘtergere
 46. Timotei, bun venit pe plaiurile mele. Cel cu jocuri, nu altul. Raspunsul este intr-adevar cel bun. Te mai poftesc pe aici, si mai astept si alte raspunsuri la alte si alte probleme, indiferent de ce fel sunt ele.

  RăspundețiȘtergere
 47. 38: raspuns Rares sa pus pe el in carucior. ASA CRED

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate, nu e raspunsul corect. Un pic mai multa atentie la personaje. Da?

   P.S. Multumesc, oricum, pentru vizita. Te mai astept pe aici.

   Ștergere
 48. claudiu spunemi te rog si mie raspunsu la urmatoarea problema.ai 20 de porci si trebuie taiati in 5 zile,da nu trebuie sa tai un nr par de porci pe zi. astept raspunsu tau multam frumos

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, anonimule!
   Incearca sa dai urmatorul raspuns:
   Tai cate 3 porci pe zi si cate unul noaptea. Dupa socoteala mea, 5 x 3 = 15 si 5 x 1 = 5. Automat, in fiecare zi, ai taiat un numar impar de porci.
   Asta-i raspunsul pe care-l cunosc eu la aceasta problema.

   Ștergere
 49. cu respect,
  verificati enuntul la problema 12, mie mi se pare ca cerintele
  1 si 3 vin in contradictie stiid ca multimile:
  {A+B}={C+D};
  atunci obligatoriu {A+C}={B+D} iepuri, miel, gaini, rate.
  Era haioasa si vroiam sa o propun mai departe...

  problema 40...raspuns niciuna...Ana era zidita la Curtea de Arges...

  problema 47...48 picioare merg la targ.
  Florin

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Florine, trebuie sa te anunt ca:
   1) La problema 12, nu e gresit enuntul, si nici calculul nu se face asa. Daca (1+4)=(2+3), nu inseamna ca si (1+2)=(4+3), unde avem: A=1, B=4, C=2, D=3;
   2) La problema 40, raspunsul este cel corect;
   3) La problema 47, "merg" doar 8 picioare, ale cailor (restul picioarelor nu merg ci stau in caruta, inclusiv Mos Ion). E o problema, in care trebuie sa interpretezi corect verbul "a merge".

   P.S. Mi-a parut bine pentru vizita, si te mai astept si cu alte ocazii.

   Ștergere
 50. La problema 34 raspunsul este H.
  Sper ca nu gresesc:))
  O zi buna multumesc
  !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun venit, Alin, printre dezlegatori!
   Raspunsul este bun, drept pentru care, te mai astept si cu altele.

   Ștergere
  2. D-le Claudiu Sofrone,am citit si eu aceste probleme de logica si mi se par foarte bune. Dv le-ati facut sau le-ati luat de pe internet?Nu o luati in sens rau,doar de curiozitate. Se observa din comentariile dv ca sunteti un om de treaba.:*

   Ștergere
  3. Era bine să-mi lași și un nume, ca să știu cui mă adresez. Altfel, mi se pare că o fac în neant. Dar, totuși, o să-ți răspund așa:
   Aproximativ 60 % dintre probleme sunt create (50%) și adaptate de mine (celelalte 50 de procente), după o culegere mai veche de probleme. Restul de 40% sunt primite de la prieteni și de la diverse cunoștințe, care au dorit să contribuie efectiv la îmbunătățirea blogului, dar, care pe parcurs au renunțat la acest ajutor. De unde le au ei, nu pot să-ți răspund, dar, admit și faptul că, internetul fiind de peste 10 ani și pe la noi, atunci este o adevărată sursă de inspirație.
   Mulțumesc pentru intervenție!

   Ștergere
 51. Problema 34: H
  O zi frumoasa

  RăspundețiȘtergere
 52. Asa este, multumesc pentru raspuns si pentru participare.
  Urari identice!

  RăspundețiȘtergere
 53. La problema 3 raspunsul este ca i-a gasit dezbracati ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este acesta răspunsul corect.
   Mai exact, au niște particularități, atât Adam cât și Eva.
   Aș fi preferat să apară și un nume, ca să văd cu cine am corespondat.
   În orice caz, mulțumesc pentru vizită!

   Ștergere
  2. Nu avea buric, nici un corp

   Ștergere
 54. La problema 25, un raspuns? Incerc de ceva timp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ți-am răspuns mai jos!
   Mulțumesc pentru interesul acordat!

   Ștergere
  2. draga elena,raspunsul e: una pe jumatate,a doua tot pe jumatatea cealalta si a treia pe mijlocul celor doua.:*

   Ștergere
 55. Aveti un raspuns la problema 25? Ma chinui de ceva timp sa o rezolv. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Două tăieturi se fac in formă de +, iar cea de-a treia se face la jumătatea înălțimii tortului.

   Ștergere
 56. Buna ziua! V-am descoperit blogul de vreo 2 ore si va multumesc pt intrebari (sunt pasionata de problemele de logica). Raspunsurile mele ar fi:
  1. pentru ca inca traieste, de ce sa fie ingropat?
  2. aici inca trebuie sa ma gandesc... planteaza pe 2 randuri si mai cumpara copaci? :))
  3. cadavrele erau dezbracate
  4. 721
  5. nu inteleg ce e de explicat...ori blat, ori noroc chior! ori a aruncat o bricheta si meciul s-a decis la masa verde (3-0) :))
  6. 2
  7. de ce ar creste apa? Si...a 11-a treapta numarand de unde? De sus sau de jos? Sau... Scara e agatat de corabie vertical sau orizontal?
  8. groapa e numita asa tocmai pt ca nu are pamant! :))
  9. incorect
  10. trenul electric nu scoate fum
  11. chirurgul e mama copilului
  12. un iepure face cat 2 gaini si o rata
  13. chibritul
  14. avocatul si doctorul erau femei
  15. 32
  16. daca are vaduva...e mort
  17. 19 zile
  18. ce dimensiuni au caramizile? Sau cladirea cubica cu latura de 5m e deja terminata?
  19. otrava era in gheata, in paharul lui basescu ea n-a apucat sa se topeasca
  20. 2 3 2; 2 3 2; 3 1 3
  21. se apropiau de rau...dar pe maluri diferite
  22. intru in balcon, apoi in apartamentul respectiv si cobor pe scari! :))
  23. i-a zis ca-i va canta cate un cantec la fiecare 2 zile
  24. frizerul
  25. il sectionezi la jumatate pe inaltime si il imparti in 4 sectoare egale de cerc.
  26. -------------
  27. -------------
  28. nu, a mai consumat din combustibil :))
  29. -------------
  30. da, ne vine, nu tu erai soferul!
  31. 3 copii, o fata si 2 baieti
  32. era zi
  33. era pieton atunci (i se precizeaza meseria, nu ca si conduce atunci)
  34. H
  35. la toate, ca doar exista in calendar si in romania! :))
  36. -------------
  37. Noe, nu Moise, deci c, niciun animal :)
  38. pe Cosmin
  39. una din fetite a luat marul cu tot cu cos
  40. Monastirea Argesului...deci d, niciuna
  41. pt ca nu ploua
  42. el cantarea...carne, ca asta vindea la macelarie :))
  43. exista un perete despartitor, ca in filmele americane! :))
  44. pt ca inregistrarea era derulata
  45. Afrodita era zeita frumusetii
  46. o oglinda?
  47. 8 picioare
  48. pasi
  49. -------------
  50. copii sau lapte :)))
  51. pe mama ( in pat cu mama, eventual) – dupa ce se fac calculele, varsta copilului e -9 luni

  La cele cu liniute trebuie sa ma mai gandesc, revin! Laura

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rectificare: la problema 31: sunt 7 copii: 4 baieti si 3 fete, am recitit-o! si mai am o intrebare legata de problema 2: randurile trebuie sa fie neaparat paralele? pt ca daca se pot intersecta, e o problema de genul: 10 puncte, coliniare 4 cate 4 si iese o mica steluta. la 26: TVA-ul? :)))la 29. dupa ce mi-a trecut toata fizica prin cap, mi-a picat fisa: ursii polari nu mananca pinguini. :) P.S. in caz ca am gresit undeva, va rog doar sa-mi precizati unde, fara sa-mi dati rasp corect, imi place sa gandesc! :)) Laura

   Ștergere
  2. O să-mi fac timp, și o să-ți spun unde nu sunt răspunsuri corecte.
   În curând!

   Ștergere
  3. La problema 7: Daca nivelul apei creste, barca(corabia) se va ridica o data cu apa, numarul de trepte din apa ramanand constant

   Ștergere
  4. La problema 7, răspunsul este cel corect!

   Ștergere
 57. a, la 27. era miliardar! :))Laura

  RăspundețiȘtergere
 58. La pb. 11 tatal chirurgului si nepotul acestuia (fiul chirirgului) au avut un accident de masina. Evident ca fiul sau a ajuns pe masa de operatie iar tatal chirurgului a murit. E mai logic asa decat ca o femeie e chirurg (asta ca sa fiu putin misogin ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din (ne)fericire, toate meseriile (ca și cea mai mare parte dintre cuvinte de altfel) au prezentare masculină. Inginer, doctor, profesor, preot, militar, miner, sudor, oțelar... etc.
   Nu înțeleg rostul misoginismului!

   Ștergere
 59. La pb 4, hai sa nu o luam cu oile pe ghicite si sa gandim putin logic:
  Din enuntul trunchiat:
  "Daca le numar cate doua, sau cate trei, sau cate patru, sau cate cinci, sau cate sase odata, totdeauna imi ramane cate o oaie razleata."
  reiese ca numarul oilor - 1 se imparte la 60 (se face cel mai mic multiplu comun), ceea ce inseamna ca daca acesta ar fii tot enuntul, rezultatul este orice multiplu de 60 + 1 : 61;121;181;241;301;361;421;481;541;601;661;721;....
  Acum enuntul ne mai conditioneaza ca acest numar sa fie multiplu de 7, ceea ce inseamna ca cel mai mic rezultat corect este: 301, urmatorul 721 si probabil ca sunt n variante corecte. (este interesant de a demonstra acest "probabil"). Numarul variantelor corecte este infinit sau nu? Demonstrati! (asta e pb. adevarata)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Numărul variantelor corecte tinde spre infinit.
   Relaționarea noastră însă, ne dă voie să gândim (vorba cîntecului ”CIOBĂNAȘ CU TREI SUTE DE OI”), că nu poate sta un baci cu mii, sau zeci de mii, sau sute de mii de oi, pe imaș.
   Așadar, ne oprim la ordinul primelor 301 oi. Ar merge și cele 721...
   :))

   Ștergere
 60. Ca sa complicam putin problema 10, daca presupunem ca cineva fumeaza pe geam, este evident ca fumul se va duce in stanga sus daca el fumeaza pe dreapta cum privesti spre locomotiva si in dreapta sus daca fumeaza pe stanga. ;)

  RăspundețiȘtergere
 61. 1- Este viu
  10- Nu scoate fum deoarece este electric
  11- E mama copilului
  13- Logic ar fi lumanarea ca sta aprinsa mai mult timp
  16- Nu se poate insura cu soara vaduvei lui fiindca e mort !!!
  35- Toate tarile au 4 Iulie!!

  RăspundețiȘtergere
 62. 1- Este viu 10 - Nu scoate fum ca e tren electric 11- Doctorul e mama copilului 13 - Logic ar fi lumanarea deoarece arde mai mult timp 16 - Nu se poate insura cu sora vaduvei ca nu el e vaduv ci e mort !! 35 - Toate tarile din lume au ziua de 4 IULIE !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mister Pann, cu excepția problemei cu numărul 13, care are un răspuns incorect, celelalte sunt perfecte.
   Felicitări!

   Ștergere
  2. prima data aprinzi chibritul ....:)))) si dupa ce mai doreste fiecare :)))) nu ?

   Ștergere
 63. Problema nr. 3:
  savantul era Dumnezeu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, savantul nu era Dumnezeu!
   :)
   Dar mi-a plăcut cum ai privit problema...
   :))

   Ștergere
 64. P2: Suprapune cumva randurile astfel incat sa reiasa ceea ce este cerut in problema
  P8: Daca este vorba de o groapa, inseamna ca nu este de loc pamant.
  P15: Daca se da latura rezulta ca virgula caramda are forma de cub, deci raspuns: 1 caramida
  P41: Nu ploua afara.

  RăspundețiȘtergere
 65. un tren circula cu 1 km/h lungimea trenului are 1 km trece printr-un tunel lung de 1 km. In cat timp trece trenul tunelul? Raspuns cu expilicatii...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...eu ma gandesc cam asa...trenul va trece tunelul in 2 ore deoarece ii ia o ora sa intre in tunel cu totul ( cu 'botul' la capatul tunelului :))) si inca o ora ca sa iasa din el...imi cer scuze daca nu am explica destul de clar...nu prea sunt buna la asta :P

   Ștergere
 66. La problema 17 apa nu va acoperii scarile deoarece o data cu cresterea apei si corabia se va inalta. Malina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De fapt, Mălina, ăsta e răspuns valabil pentru problema 7, da?
   Toate cele bune!

   Ștergere
 67. Problema numarul 5 - meciul era in reluare sau juca FC Barcelona :)

  Sasha

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, Sașa, nu acesta era răspunsul.
   Mai exact, toată lumea știe care este scorul unui meci, dinainte ca acesta să înceapă, nu?
   0-0...
   :))

   Ștergere
  2. la pg numarul 32 raspunsul e ca , cainele fiind cu spatele, dadea din coada

   Ștergere
 68. La problema 1 pot primi un raspuns ? Am facut cateva din problemele tale dar doar pe ea nu o pot face :|.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum să nu?
   Din context reiese că trăiește, automat nu are cum să fie înmormântat, nu?
   :))

   Ștergere
 69. La problema 3 raspunsul e: Lui Adam ii lipsea o coasta! Simo

  RăspundețiȘtergere
 70. Problema nr.7 : barca pluteste pe apa ---> scara nu se scufunda

  RăspundețiȘtergere
 71. uhggudfgtg fffgfgfgfg dxew4fz

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Într-adevăr, acesta este cel mai inteligent răspuns de până acum. Bravos anonimule!

   Ștergere
 72. 1-era viu
  2-e bine pentru ca 5 randuri de cate 2 copaci fac 2 randuri de cate 5 =>ca sunt 2 randuri cu MINIM 4 copaci
  3-avea barbatul mai putine coaste sau aveau ecusoane cu nume=))
  4-x-nr de oi; x se divide la 7 si nu se divide la 2 3 si 5(4=2x2;6=2x3 nu mai are rost sa punem..)deci numarul de oi nu trebuie sa se termine intr.o cifra par)nu trebuie ca suma cifrelor sa se imparta la 3 si nu trebuie sa se termine in 5. deci numarul poate fi 7x7=49 7x7x7=343 etc si de aici nu imi dau seama am incercat mai multe variante dar nu imi da
  5-scorul inainte de meci e 0-0
  6-pai se refera ca scutura ffructul...(ca poti sa scuturi si o para si nu cad pere dar nici in para nu raman!)
  7-barca se ridica odata cu apa
  8-groapa nu are pamant
  9-incorect
  10-ternul electric nu are fum
  11-doctorul e mama lui
  12-am incercat ceva...un iepure=2gaini si 3 rate
  13-chibritul...
  14-ori doctorul si avocatul aveau ecuson cu nume si nu ii chema andei ori preotul era singurul barbat ori le.a cerut buletinele:D
  15-32???cred...
  16-pai daca e vaduva el e mort deci nu poate sa se insoare=))
  17-19zile ca daca se dubleaza in penultima zi a fost pe jumate
  18-pai ce masuri are caramida???dar zice de cate sunt nevoie ca sa o termin..deci ma gandesc ca de 0
  19-otrava era in gheata..
  20-asta imi place!au fiecare cate8 butoaie astel:
  primul are 2 pline;3goalesi 3 pe jumate
  al 2lea are ca primul
  al 3lea are 3 butoaie pline 1 pe jumate si 4 goale e simplu daca le desenezi:D
  restul mai pun si maine ca acum imi este somn

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În primul rând, bun venit, Lida, pe blogul meu. Așa se cuvine să întâmpin fiecare nou dezlegător, deci așa o să fac și acum.
   Și acum, să încep să-ți răspund, unde ai greșit și unde ai completat corect, da?
   :)
   O să răspund cu A-adevărat și F-fals, ok?
   1-A;
   2-F (e vorba de o stea);
   3-F (e alt punct de vedere);
   4-F (altfel se face calculul);
   5-A;
   6-F (altfel se privește problema...);
   7-A;

   Ștergere
  2. 12-A;
   13-A;
   14-F (trebuie să regândești problema... cu meseriile);
   15-A;
   16-A;
   17-A;
   18-F (mai ai nevoie de... );
   19-A;
   20-F (trebuie să împarți câte 7 butoaie nu câte 8. Regândește-o!)

   Ștergere
 73. 21-nu prea inteleg...ma intreaba cum au trecut..cu barca
  22-se leaga cu un metru de franghie la brau si cu 149m leaga de acoperis; se laassa jos ;leaga 150m si sse leaga si pe el de a 2a franghie(deci el e legat de ambele: de cea de la acoperis si cea de 150m)urca pe franghie si o taie pe cea de sus si el va ''cade'' dar nu jos pt ca e prins si de cealalta si face asa pana jos...
  23-un cantec la 2 zile sau jumatate de catec la ora 12
  24-frizerul
  25- il tai de 3 ori dar pe diametru adica X cu inca o taietura pe mijloc
  26-sicriul..!!!
  27-era miliardar=))
  28-nu cred ca cedeaza pt ca comparativ cu 120 de tone pasarea ai nu e prea grea. sau masina s.a opri fie ca s.a dat jos soferul si atunci pasare nu mai era o problema fie s.a oprit pt ca podul deja se darama
  29-niciunul ca pinguini sunt la polul sud si ursii la polul nord
  30-nu era el sofer?
  31-2 surori si 3 frati(sxact asa e si familia tatalui meu:D)
  32-era zi:) asta o stiam
  33- in anglia sunt alte reguli
  34-H
  35-ziua exista la tote;))
  36-e o specie corcita:)) catarul de exemplu
  37-arca lui noe!!!raspuns:niciunul
  38- rares l.a pus pe cosmin in cos. nu putea sa se duca singur:D
  39-una a aluat marul cu tot cu cos
  40-pe niciuna
  41-ori afara nu ploua ori era bebelus in burta mamaici lui da r asa ma gandesc ce e ud dc e in burta...
  42-carne
  43-pai se vad unul pe altul!!dar nu se pot vedea decat cu o oglinda;))
  44-daca s.ar i sinucis nu putea inchide caseta
  45-afrodita
  46-oglinda
  47-8 ale cailor sau 2 ale omului animalele neavand picioare
  48-pasii
  49-impingi dopul inauntru si scoti moneda sau topesti sticla
  50-chiar nu stiu...
  51- copilul are -9luni

  RăspundețiȘtergere
 74. La 26, despre sicriu e vorba, așa cum spune mai sus și Lida.

  RăspundețiȘtergere
 75. Răspunsuri
  1. În mod sigur nu sunt 7.
   Dar în mod sigur... sunt de ordinul sutelor.
   :))

   Ștergere
  2. Mai pun si eu o Probllema:
   7 fete cu 7 bagaje pleaca in excursie.
   In fiecare valiza sunt 7 pisici mari si fiecare pisica are inca 7 pisicute.
   Intrebare:
   Cate picioare sunt in total?

   Ștergere
 76. CLAUDIU am si eu o problema pentru tine un bar este inconjurat de sarma ghimpata .Pe langa bar se afla caini . Pe gard era o tablita pe care scria i.c.n.m..In fata barului sunt trei persoane cum intra ei in bar?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ești sigur(ă) că ai formulat problema corect?
   Fără să te ofensezi, eu zic să mai gândești încă o dată formularea.
   Mulțumesc!

   Ștergere
  2. Simplu: pe usa, pe tablita scrie "intra, cainii nu musca(i.c.n.m)"

   Ștergere
  3. Hahahahaha...
   Ce te făceai dacă pe tăbliță scria:
   i.c.s.i.;
   i.n.v.m.;
   i.f.f.a.;
   etc., etc., etc..
   Interpretările astea ale prescurtărilor neomologate sunt diverse.
   Uite pentru ICNM:
   -În câteva nanosecunde, mori!;
   -Ieri câinii nu mâncau!;
   -Încet câinii ne miros;
   -Încearcă ceva nou, mătăluță!...
   Așadar, mergi pe ultimul sfat, ok?

   Ștergere
 77. îmi plac,dar nu ai putea pune si raspunsurile?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun venit, Diana!
   Să știi că toate problemele au răspunsuri, doar că... trebuie să le cauți. Sunt postate inclusiv aici (multe dintre ele), dar și la momentul postării lor, în anii trecuți.
   În plus, care ar mai fi farmecul, dacă problemele au și răspunsurile postate? Cum s-ar mai chinui unii sau alții să descopere răspunsurile?
   :)))

   Ștergere
 78. 36 o femela era gestanta cand au disparut toti indivizii(masculi)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi, nu este corect!
   Automat, dispărând toate animalele din această specie, a dispărut și femela gestantă (automat și puii).
   În mod normal, specia reapare pe pământ, dar din... altceva. E o problemă accesibilă.
   :)))

   Ștergere
  2. Au murit numai cele de pe pamant, nu si cele din apa. Se intorc dupa cativa ani cand epidemia se presupune ca s-a stins. Exemplu de animal conform descrierii: foca

   Ștergere
 79. la 25 o data in diametru dupa aceea in forma de + sau x

  RăspundețiȘtergere
 80. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 81. la varsta mea (13 ani) cred ca ai dreptate problemele sunt accesibile

  RăspundețiȘtergere
 82. 1. pentru ca nu a murit.

  RăspundețiȘtergere
 83. LA 36 POSIBIL SA FIE OMUL(CICA DUMNEZEU AR FI CREAT PE PAMANT MAI MULTE TIPURI DE OAMENI,NICIUNUL DEMN DE A STAPANII PLANETA.FIECARE TIP DE OAMENI AR FI APARUT DIN VID).

  RăspundețiȘtergere
 84. imi puteti da si mie un rasp la intreb nr 2. e o forma de stea.....sau cum e,imi puteti da un desen in care sa pricep ca ma chinuie de cava vreme. multumesc. alex

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, Alex,
   Și bun venit pe blogul meu!
   Da, este vorba de o stea, în cinci colțuri. Fiecare vârf al stelei are câte un copac (în total 5), și fiecare intersecție între laturile care unesc (imaginar, din 2 în 2) vârfurile stelei, are câte un copac (în total 5). Însumând vârfurile și intersecțiile, avem 10 puncte sau 10 copaci.
   Plăcerea a fost de partea mea!

   Ștergere
 85. Care este pana la urma raspunsul la problema numarul 22 ? Ma chinui de ceva timp :-?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. - tai 100m din frânghie;
   - leg bucata de 100 de primul cârlig; la capătul liber fac o buclă;
   - cobor 100m, trec cealaltă bucată de 200m prin buclă şi continuu cu restul de 100m până în balcon;
   - de aici, cu bucata de 200 eliberată din buclă cobor până jos.
   :)))

   Ștergere
 86. Problema 37: Niciun animal deoarece nu Moise a avut arca, ci Noe. Problema 40: Pe niciuna deoarece Ana a fost zidita de Manole in Manastirea Arges, nu Cozia. Problema 34: H. Problema 41: Nu s-a udat pe haine deoarece nu purta haine. Asemanatoare am citit o problema doar ca barbatul nu s-a udat pe par si fara caciula, deoarece era chel. Problema 47: 48 de picioare caci se pun in calcul picioarele animalelor plus ale mosului Ion si ale cailor. Problema 29: Ursii polari nu mananca pinguni. Problema 32: Soferul a evitat cainele deoarece era zi. Nicaieri in problema nu spune ca era noapte.

  RăspundețiȘtergere
 87. În primul rând, Gabriel, îți urez bun venit printre dezlegători!
  Ai răspuns corect la:
  37, 40, 34, 32.
  Incorecte sunt răspunsurile la:
  41 - purta haine, dar nu... ;
  47 - câte merg... (nu câte stau);
  29 - nu mânâncă, pentru că trăiesc la... .
  Ai putea da răspunsul corect, dacă ai explica cele cerute de mine.
  Mă bucur că ai trecut pe aici și mai reflectează și asupra celorlalte.
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 88. Buna ziua. Am incercat si eu sa rezolv cateva probleme si nu stiu daca raspunsurile sunt corecte:
  9. cuvantul este ' incorect'
  17. in 19 zile ( problema asta am avut-o in clasa a 4-a la matematica distractiva :)))
  30. nu eram eu la volan :))
  33. in anglia se conduce pe stanga deci se schimba practic regulile)
  38. l-a pus pe cosmin in carucior (?)
  43. stau cu spatele unul la altul?
  47. doar 8 picioare ca doar caii merg restul stau in caruta :))
  ...insa nu reusesc sa gasesc raspunsul la urmatoarele probleme care mi se par cel mai interesante: 23,28( depinde cumva de pasare?),36,43,46,50

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La 28 aș zice că depinde într-o oarecare măsură și de pasăre, dar mai mult depinde de... combustibilul camionului.

   Ștergere
  2. Insa restul sunt corecte ?

   Ștergere
 89. Salut.....La problema cu numarul 4 cred ca baciul are 721 de oi...... rezolvare: 2inmultit cu 3inmultit cu4 inmultit cu 5 inmiltit cu 6
  =720+1(oaia razleata)=721 de oi.... 721:7=103 720:6=120+oaia razleata....si la fel si cu 5,4, 3, 2

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, George!
   Merge și acest număr (de fapt, după calculele mele merge o infinitate de numere), dar mai este unul înaintea acestui 721. Mai precis 301 (unde 300 se împarte și la 2, și la 3, și la 4... etc.). Dar mai merge și 1141, 1561, 1981... etc., (mai precis din 420 în 420).
   Acum, sincer, cred că unui cioban îi vine greu și cu 300 de oi, darămite cu 1140... .
   :)))

   Ștergere
  2. Până și ciobănașul din cântec avea 300 de oi! :)))
   Mulțumesc pentru probleme, domnule Sofrone! Le-am salvat, încerc să găsesc soluțiie și le voi da de lucru piticilor mei de la școală!

   Ștergere
  3. Cu mare plăcere stimată doamnă (domnişoară)!
   Mă bucur că vă pot fi de folos anumite probleme. Sper să mai am timp pentru a inventa sau "reinventa" exerciţii de logică.
   Toate cele bune!

   Ștergere
 90. 20 de porci trebuie taiati in 7 zile,in fiecare zi trebuie sa fie nr impare si sa nu se repete numerele

  RăspundețiȘtergere
 91. La 34 e simplu,ordonezi invers,si vezi ca rez. e H,corect?

  RăspundețiȘtergere
 92. problema 26: cosciugul
  problema 50: lapte

  RăspundețiȘtergere
 93. Problema nr.16: Nu arr cum pentru ca el este mort!

  RăspundețiȘtergere
 94. la problema 20 raspunsul este 6 butoaie pline, 6 butoaie pe jumatate, 6 butoaie goale. raman 3 butoaie: unul plin, unul pe jumate si unul gol, din cel plin se toarna jumate in cel gol si mai ia fiecare un butoi cu jumatate.deci are fiecare fiu 6 butoaie pline, 7 butoaie pe jumatate si 6 butoaie goale. cool

  RăspundețiȘtergere
 95. Buna seara ! Am descoperit in seara aceasta site-ul cautand probleme de logica pentru ca imi place sa le rezolv. Am reusit sa gasesc in graba cateva raspunsuri, insa am de gand sa ma straduiesc sa le aflu si pe celalalte(dupa ce citesc toate problemele...bineinteles).
  1.Nu poate fi ingropat pentru ca traieste
  2.(as vrea sa stiu daca trebuie sa fie paralele randurile)
  3.Nu aveau buric...
  6.Doua mere. Unul a cazut, altul a ramas in pom.
  7.In timp ce apa creste se ridica si corabia(era corabie nu ?)
  8.Daca este groapa nu are pamant in ea.
  9.Cuvantul este "incorect"
  10.Daca este tren electric nu scoate fum :)
  11.Chirurgul este mama copilului
  Pana acum doar la primele 12 am apucat sa ma uit, iar la a 12-a inca ma gandesc :) Bella

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bella, în primul rând, bun venit printre vizitatori şi dezlegători.
   În al doilea rând, te felicit pentru reuşita ta, chiar ai dat răspunsuri corecte la 10 dintre probleme.
   La problema cu BULĂ, nu trebuie să fie rândurile paralele, dar, mare grijă cum îi plantezi. Mai bine zis, ai grijă cum or să stea copacii după ce-i plantezi. (citeşte printre rânduri :)) ).
   Mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept şi cu alte răspunsuri!

   Ștergere
  2. M-am mai uitat putin la 2 si cred ca am gasit raspunsul :
   Daca planteaza cate 2 copaci pe fiecare rand din cele 5(aceste randuri fiind verticale), orizontal vor fi 2 randuri fiecare a cate 5 copaci..

   Ștergere
 96. Am mai revenit cu cateva raspunsuri :
  4. Pot fi o infinitate de raspunsuri, insa, cum un cioban nu poate avea miliarde de oi, o sa ma rezum la 301 si 721...restul numerelor mi se par prea mari.
  5. Pai scorul unui meci inainte ca acesta sa inceapa va fi 0-0
  13. Trebuie aprins mai intai chibritul...:)
  14. Pai avocatul si doctoral erau femei...
  15. Nu stiu sa joc sah deci nu prea am sanse sa aflu raspunsul acestei problem
  16. Nu se poate insura cu sora vaduvei lui pentru ca e mort...de aceea sotia lui este vaduva
  17. In 19 zile...
  18. Ca sa o construiesti ai nevoie de multe, insa daca vorbim despre terminat atunci nu ai nevoie de nicio caramida
  19. Banuiesc ca otrava era in gheata...altfel nu-mi explic
  20.---aici o sa ma mai gandesc---
  21.---si la aceasta va trebui sa ma gandesc mai mult---
  22. Folosesc franghia pentru a cobori in balcon...apoi stau in balcon si admir privelistea.....:) Chiar nu am alte idei...Totusi cei care locuiesc la apartamentul cu balcon pot cobori ? Ca daca da, o iau si eu pe unde coboara ei...
  23. Probabil I-a cantat un cantec in fiecare zi...insa nu cred ca acesta este raspunsul correct :)
  24. frizerul
  La celalalte o sa ma mai gandesc . Bella

  RăspundețiȘtergere
 97. Ma puteti ajuta la problema 9? Olimpiu

  RăspundețiȘtergere
 98. La problema 47 raspunsul corect este 48 de picioare? Am luat in calcul si picioarele cailor si ale lui mos Ion. Olimpiu

  RăspundețiȘtergere
 99. La problema 34 raspunsul este H? Olimpiu

  RăspundețiȘtergere
 100. Problema 3: si-a dat seama pentru ca erau dezbracati

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU!
   Şi un om normal putea fi dezbrăcat. Aveau ei un indiciu particular, fiind singurii oameni "creaţi".
   :))

   Ștergere
 101. problema 27 : era miliardar inainte

  RăspundețiȘtergere
 102. Problema 36, specia respectiva e obtinuta din incrucisarea a doua specii asemanatoare, un exemplu este catarul...(Elena din Troia)

  RăspundețiȘtergere
 103. Mă ajutaţi şi pe mine cu ceva ? Am patru numere (1, 3, 4, 6) şi trebuie să folosesc operaţiile + , - , * , / ,astfel încât să-mi dea rezultatul 24. Numerele le pot folosi o singură dată.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desigur!
   Avem câteva operaţii (3 la număr), destul de simple:
   6:[1-(3:4)]=24, de unde rezultă:
   6:[1-0,75] => 6:[0,25] = 24.
   Lămurită?
   Eu sper că da...
   :))

   Ștergere
  2. Da, va multumesc frumos pentru raspuns!

   Ștergere
 104. La problema nr.9:incorect,dar normal unii oameni nu prea stiu sa pronunte unele cuvinte,dar repet, unii oameni...
  Ex:paralelipiped,sãlãsluieşte,...etc.AM UN GEN DE COLEGI ASA...imi plac foarte mult aceste ghicitori,ptr.porfesori nu aveti???

  RăspundețiȘtergere
 105. La 11 este posibil deoarece, medicul poate fi mama copilului nu spune ca este barbat..

  RăspundețiȘtergere
 106. 36.Epidemia este pe pamant. Nu in mediul marin. In mediul marin exista foarte multe specii de mamifere. Numai in marea neagra 4: foca sihastru, marsuinul, afalinul si delfinul. Inclin sa cred ca este vorba de un delfin

  RăspundețiȘtergere
 107. la 16, nu stiu daa s-a raspuns, dar, un barbat nu se poate casatorii cu sora VADUVEI LUI , pentru ca barbatul este mort .

  RăspundețiȘtergere
 108. Ajutati ma si pe mine cu o problema va rog. Cica un mos avea 3 copiii si ii da lu ala mare 50 de oua, lu ala mijlociu 30 de oua si lu ala mic 10 oua. Fiecare trebuie sa le vanda in piata si sa faca toti aceeasi suma de bani vanzand toti cu acelasi pret un ou. Cu cat trebuie sa vanda un ou?

  RăspundețiȘtergere