marți, 18 decembrie 2012

Colaborări... Simona FLOREA.

” Dacă e marți, e Simona.”



Actualizare: Pentru că de ieri, de la postare, a apărut o singură încercare de dezlegare, am luat hotărârea de a modifica puțin tema criptografiei. Sper ca, de această dată să găsiți dezlegarea cu o mai mare ușurință.
Mult succes!

14 comentarii:

  1. Problemele Simonei ma zapacesc, dar cand le vad solutia imi dau seama ce imaginatie are aceasta enigmista fantastica. Cred ca problema incepe cu ŞI LA BAR sau BAL sau BAC, dar zau ca nu pot continua. Mai incerc niste combinatii si daca-mi iese ceva va rescriu.
    Amethist

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau sa incerc o rezolvare, care cred ca e cea buna: SI LA BAL EI TACUSERA (SILABA-LEITA-CU-SE-RA)
    Da, ajutorul a fost de folos si va multumesc! Iar problema e in stilul de-acum cunoscut al Simonei, adica excelenta. De remarcat formulele noi pe care aceasta autoare le cauta, le exploateaza mereu, rezultand niste jocuri de exceptie!Este parerea mea.
    Marius D., Cluj

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa da! Marturisesc ca aceasta enigma m-a pus in incurcatura rau de tot, chiar eram pregatit sa nu raspund sau sa scriu PAS. Dar mi s-a aprins un beculet citind precizarea dvs. si dupa aceea solutia s-a derulat in capul meu destul de lin, fara "sinuozitati": SI LA BAL EI TACUSERA (silaba leita cu se ra). Marca Simona Florea, ce sa mai...
    Miki

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare mai usoara acum, dupa mana de ajutor intinsa. Silaba leita cu se ra, deci SI LA BAL EI TACUSERA. I-ati pus un titlu cam lung, poate mergea mai bine TIMIDITATE PERSISTENTA sau asa ceva. Adica sunt atat de timizi (persistent), incat pana si la bal, unde lumea se dezlantuie, ei tac, de jenati ce sunt. Frumoasa problema!
    Aurel

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema asta imi scoate peri albi! Observ ca respectivul cuvant e scris in silabe, nu cred ca are vreo semnificatie SEMIRAMIDA. Dar nu imi dau seama care sunt cuvintele din 2 litere cu care incepe solutia. Dec, cu parere de rau spun PAS de data asta.
    Liviu, Buc.

    RăspundețiȘtergere
  6. La problemele Simonei trebuie sa te gandesti mai multe zile! Azi e joi, iar eu am incercat mai multe variante si marti, si ieri, si azi. Dar a meritat fiindca am reusit in final sa o dezleg.
    SI LA BAL EI TACUSERA - silaba-leita-cu-se-ra
    Grea, dar foarte ingenioasa! Felicitari Simonei!
    Mihai G.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am reusit sa dezleg de data aceasta toata problema, ci numai o parte: SILABA L, deci SI LA BAL (daca e petrecere), dar nu stiu cum s-o duc mai departe. Doar atat am putut.
    Cosmin (student)

    RăspundețiȘtergere
  8. SI LA BAL EI TACUSERA
    Acum cred ca am nimerit-o! Mi-a placut problema f. mult, chiar daca m-am caznit mult s-o rezolv.
    Cosmin (student)

    RăspundețiȘtergere
  9. ȘI LA BAL EI TĂCUSERĂ. (SILABĂ LEITĂ CU SE RA)
    Mulțumesc pentru modificarea titlului. Mi-am luxat neuronii întrebându-mă ce să-i fac eu Semiramidei, pentru că ea mi-a făcut destule.
    Gh. Gându

    RăspundețiȘtergere
  10. SI LA BAL EI TACUSERA
    SILABA-LEITA-CU-SE-RA
    Ingenios gandita, in stilul Simonei Florea. Fara cusur si ca ligamentare. Bravo ei!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  11. SI LA BAL EI TACUSERA - SILABA-LEITA-CU-SE-RA
    Greu de tot... Dar nu e o rusine cand toata cazneala e pentru rezolvarea unei enigme semnate Simona Florea.
    Sarbatori fericite tuturor celor care viziteaza si intretin acest blog!
    Edip, Buc.

    RăspundețiȘtergere
  12. SI LA BAL EI TACUSERA (silaba-leita-cu-se-ra)
    Foarte, foarte greu i-am dat de capat. Pana la SI LA BAL... a mers snur, asta si datorita precizarii dv. ulterioare. Apoi, vreo 3 zile tot am incercat s-o finalizez. Abia azi, duminica, am izbutit. Aceasta autoare compune cele mai dificile jocuri, dar si cele mai frumoase si mai profunde.
    Valceanu'

    RăspundețiȘtergere
  13. Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsurile corecte.
    Așa cum am spus și la actualizarea problemei, am văzut un singur răspuns, în care prima nesiguranța. Nu cred că am ușurat prea mult problema, dar în mod sigur v-am dat cel mai bun indiciu.
    Felicitări tuturor!

    RăspundețiȘtergere